Sunday, July 15, 2007

Zaizafun Aisyah Zaiful Yazan

Kiddy Aisyah
I've been tagged by Norli (Mama Wana) http://shafieza.fotopages.com to describe & explain how d we get to name our Lil Aisyah. Sewaktu mengetahui saya mengandungkan anak pertama kami ini, lebih kurang 2 bulan arwah ibu saya pergi menyahut panggilan Ilahi. Bak kata orang-orang tua, kehadirannya bagaikan menyerikan semula keluarga kami setelah kami bersedih dengan pemergian ibu yang tercinta...

Saya memang telah berniat akan menamakan anak pertama kami dengan nama panggilan ibu saya, iaitu Aisyah. Bagaikan telah tahu, kami langsung tidak mencari nama anak lelaki. Sewaktu kandungan 5 bulan, saya telah menjalani Ultra Sound pertama di Ampang Puteri bersama Datuk Dr. Jemilah; pakae sakit puan yang dikenali ramai. Ditanya, apakah naluri saya katakan tentang jantina kandungan saya, saya jawab, baby girl. Percaya 100% dengan kata pakar, saya dah berbunga-bunga apabila dikatakan bayi yang dikandungkan adalah perempuan.... So, memang confirm lah nama Aisyah tuh bakal digunakan pd waktu itu.

Disebabkan nama my hubby dua perkataan, maka, kami pun berusaha mencari nama yang paling sesuai untuk dipadankan... Nama Zaizafun (pohon syurga berbunga putih yang harum) itu saya temui sewaktu membaca buku di Kinokuniya KLCC. Maka saya padankan dengan nama Aisyah (yang tegas, bijaksana) untuk menlengkapkan.

Dan secara kebetulan, nama Zaizafun itu seakan-akan sebutannya dengan nama ibu mertua saya; Nya Pon (nama common di Melaka..). So, its fair lah.. satu nama ibu, satu nama ibu mertua.

Syukur alhamdullilah, Zaizafun Aisyah Bt Zaiful Yazan telah selamat dilahirkan pada 4hb Disember 2003. Sesaat kelahirannya, sehingga kini, menyerikan kehidupan kami sekeluarga...


Wana (Captured by Mama Aisyah)

Ramai orang cakap, Wana & Aisyah looks alike, macam twin. ha, u tgk sendiri gambar ni... Dengan size badan lebey kurang sama, patern rambut.. warna kulit, bentuk muka, riak wajah... memang mcm photostat. huhu

Semoga, Aisyah & Wana membesar menjadi anak yang berpekerti mulia, dana berjaya dalam hidupnya, insya-Allah.

Sunday, July 8, 2007

Kami Pun Bz Gak


Photo collage of d events we covered can be found at my photo gallery here http://Ladyct.fotopages.com Me, with d lense cap. Busy banget over d weekend. Alhamdulillah, banyak rezeki kami.... Though have to sacrifice our weekend dgn lil Aisyah.... next weekend dah boleh bwk Aisyah gi jalan-jalan & shopping-shopping.... yeeeeeeeeaaaaaaahh!



Dlm kesibukan kami berkejaran ke sana ke mari pd tarikh 7.7.7, sempat jugak kami singgah ke Sg Wang Plaza..... setelah tak sempat nak kejar satu lagi kedai kat area Pudu ni. Aiyar yaaa... sikit lagi nak lebur lagi banyak dpd kelmarin. Sempat gak rembat apa yang patut..... Jobs on 8.7.7 lagik best... sebab guna pakai mainan baru.. huhu

I was planned nak gi capture ourselves waktu sunset kat Shah Alam, tp, tak jadik sebab habis jek job, mata dah ingat nak lelap jek... Jari jemari pon dah mintak nak rehat...

So, dis coming days memang lah akan bz banget nak siapkan kerja-kerja post production. Must gv 200% focus... Supaya client puas hati dengan hasilnya... Bila client happy, kami lagilah happy.....

the crazy us

Wednesday, July 4, 2007

Jalan-Jalan Ke Penang

Kami baru pulang daripada menjelajah Penang. Menghantar my bro in law mendaftar di universiti di sana. Sempat lah juga melepaskan lelah beristi rehat di 'rumah chantik' bak kata Aisyah.. huhu

Walaupun tak sempat nak berjalan-jalan shopping & cuci mata.. sebab tak tahu jalan nak tuju pon... & tak mo tersesat nanti. Sempat jugak le kami perkena Nasi Kandar Penang... pergghhh... memang sungguh menyelerakan.. Memang tak sama le macam versi KL punya... ha ha

As we travelled to Penang on Friday pass midnite.. bermalam di 'rumah chantik', dan bertolak kembali ke Melaka on the Sunday... penatnye baru je abih. Ni baru le nak mengupdate apa yang patut, & buka mata melihat dunia... he he.

I got something to share with the rest. A customize album; included in our soon repackage photography service. It can be viewed at my http://Ladyct.fotopages.com Currently, there are few customers have started enjoying the exclusive design album when they hire me for a photography service. Sila sila lah singgah di sana ye..

Will update again soon. Take care!

About Me

My photo
I'm a very unexpected person, but yet very hardworking person. I'm an IT person, but yet I'm so in luv with photography & design. Enjoy viewing my page.

Siti Ruzaimah Photography's Fan Box

Followers

Search This Blog

Follow My Twitter

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008 | Distributed by The World's Hardest Game

Back to TOP