Sunday, December 21, 2008

Ashikin & Yuzairie (Nikah | Tampin Melaka)




Merahnye mak ngaaaaaahhh.. Ye btol. Gelaran/pangkat dlm keluarga bg pengantin baru nih, kebetulannya mmg Mak Ngah & Pak Ngah oleh anak2 saudaranya... ehe.. kalau d kalangan adik beradik & cousins, Angah ler. Knowing d family almost more than a decade; its kind a honour to capture this special day. Terima kasih Ira aka Era aka Hazira aka Bear serta Makcik & Pakcik sekeluarga...

We were there to witness n capture moment of love of this couple; Ekin (Angah) and her darling Zairi. Bermula dgn akad nikah, disertai oleh majlis berinai yg d meriahkan dan d hadiri oleh keluarga kedua belah pihak, sanak saudara dan teman rapat mempelai. Berasal dpd negeri Cik Siti Wan Kembang; Zairi dan keluarga mungkin agak baru melihat adat berinai yg sudah menjd kelaziman bg org2 Melaka. Ok lah tuh, berkongsi budaya serumpun. Agak meriah majlis berinai ini, ramai juga sanak saudara yg turut sama menginai/merenjis mempelai.

Oh yeah, we went to Tampin railway station to capture some of the photos there. Lama gak kami d sana. Pekerja d situh pon mencadangkan d mana yg menarik utk d potret kan. Dengan lampu neon menerangi stesen... Dan rupanya mrk menantikan kami beransur pulang barulah d tutupkan lampu spotlight yg terpasang d seberang stesen. Sporting kan.

Semoga Angah dan Zairi akan berbahagia senantiasa, abadikan kenangan ini selamanya..

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah

Monday, December 15, 2008

Ca & Amirul (Engagement | Subang Jaya)


Dengan warna tema pink, majlis dihias dengan warna sedondon. Selamat Bertunang buat Ca & Amirul yg juga tampil dengan warna tema, manis sungguh. Majlis yg berseri-seri ini, di hadiri oleh sanak-saudara terdekat dan sahabat handai keluarga pasangan ini.

Semoga berbahagia meniti hari ke jinjang pelamin, amin.

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah

Wednesday, December 10, 2008

Wana & Family (Outdoor Portraiture | Putra Perdana)



Yeaaaaaaaahhh.. tadaa.. nih Wana & family nya turn plak. Best tgk sedondon satu set ikut warna-warna tema yg dipilih. I like the pink color theme. So sweet..

Actually Norli (mama wana) tgh sarat ngandung, sdg menunggu hari dah tuh. Tp d sebabkan orgnya comei slim jer kan, so nampak mcm early stage of pregnancy. Semoga selamat menghitung hari menyambut orang baru dalam keluarga... Nanti bleh smbung buat foto jurnal dgn newborn plak..

Kay, enjoy the photos... kalau suka these collections, believed me, you can have the similar one, with your loved one.. with my magical touch

Siti Ruzaimah

Halluuu


ehehe.. Assallammualaikum.

bz seh.. dgn adanya teknologi canggih.. dah ada Facebook skrg.. dok kerjanya, keutamaan pd FB & FP.. shian blog nih. tp xpe, akan d usahakan jugak mengupdatekan sekali sekala.

weekend nih ada PIKOM Fair. Kalau kat KL, d adakan d KL Convention Centre. erm, kira2 budget... cukup ke tak nih ehe. moh ler kite beramai2 ke sana yeee

beside that, there's few things & appoinments & assignments need to be completed & attended to within these few days till weekend. biasalah tuh, dah coti sekolah, hujung tahun, byk plak public holiday, maka byklah perkara2 yg perlu d dahulukan....

semoga dpt d selesaikan dgn lancar & d permudahkan urusan kami, insya-Allah.

pikir2, bestye kalau dpt g holiday ek... mcm org2 lain.. huhu..

kay nite online diary ku.. write to u again.

wassallam.

Tuesday, December 9, 2008

Diha & Family (Outdoor Portraiture | Putra Perdana)


Diha celebrated her 4th bday on the day this session took place. Despite of the mini party at Diha's home with the family members which was organized later in the evening, Diha's parents requested for the outdoor portraiture to capture her darling little ones in action in the morning.

So, tadaaaa... these are among the outcome of the session which was took place in Putrajaya's Putra Perdana. Hope you enjoy viewing it, for any inquiries on the same package, as usual, buzz me lah ha..

K take care.

Siti Ruzaimah

Sunday, December 7, 2008

Aisyah (5th Bday | Hometown)

Terima kasih di atas segala doa dan ucapan yg diberikan. Syukur Alhamdulillah, sudah 5 tahun umurnya. This January she'll attend the kindergarten 6 class. Kejap jer masa berlalu, kan. Sambutan ulangtahun kelahiran Aisyah nih di adakan di kampung halaman, sambil pulang utk persiapan menyambut Aidiladha yg menjelma esok.

Aisyah tersangat-sangat gembira dgn sambutan yg diadakan khas utknya ini. Senyum sengeh dia bila menonton ulang tayang rakaman video sewaktu sambutan bday nya yg d adakan malam semalam. Semoga keceriaan Aisyah berpanjangan, insya-Allah.

Siti Ruzaimah

Tuesday, December 2, 2008

Aisyah is big 5 this 4th Dec


Assallammualaikum, Hai.

Yea, my baby girl dah nak sambut bday nya ke 5 tahun dah within these two days. Sekejap nye masa berlalu. Terasa bagai semalam jer discharged dpd maternity ward. Usually, I put up my official photography works here for review. And my personal daily matters at my Facebook or my blog.

But this special one, can't resist. Very much special & meant a lot to me & my loved one. So that's why I put it up every where, kat YM, Facebook.. forums.. huhu.. So that everyone I know wud know this special day has come. Aisyah sdg bercuti dpd sesi persekolahan tadikanya bersama atuk & nenek d kg. So, thn nih, we gonna horray & buat bising2 kat kampung.. huhu

Well, not many know that I started my passion in photography almost as old as Aisyah's age. Yeah, pandai.... in my old days, my main subject was to capture Aisyah's development progress. Then slowly I discoverred other subjects & more and more interest in learning dis subject called; photography.

And to cut it short, here I am..... Still learning & discover new things around me. And of course, Aisyah is still my main subject & inspiration. So parents out there.. never to late to discover new things & new ability.. che wah.. nak bg kata semangat nih. All d best to all of us... I know many of ppl around me pon yg dulu x pernah pegang tepung, dah pandai buat kek skrg.. yg dulu x pandai pegang jarum, dah pandai jahit menjahit.. ha... kan bagus tuh.. a new revolution..

Ha, kan dah lari topic. So pendek kata, semoga Aisyah membesar menjadi insan yg dia suka jadi... explore her inner strength & ability. ermm, nampak mcm dia suka muzik lah. camne ek? Mana tau leh jadik d youngest orchestra conductor? joking...

Sama-sama doakan anak kesayangan kami membesar sihat, cergas, bijak, berilmu dan patuh pd ibu bapa nya ye, amin.

Kay, di kesempatan ini, d ucapkan Selamat Menyambut Aidil Adha yg bakal tiba... Hati-hati memandu pulang ke kg halaman, ingatlah insan yg tersayang.

Wassallam.


-Siti Ruzaimah-

Tuesday, November 25, 2008

Dalam Kenangan



Really missed those old days... enjoy d clip; Dalam Kenangan - Kaer Azami




Sunday, November 23, 2008

Reza & Rena (Wedding Reception | Meru)


Kami ke Meru pula kali ini utk menyaksikan dan merakamkan detik majlis persandingan dan juga bertandang. Terkejut saya, the bride was my junior back in university years. What a small world. Bezanya, I used to call her Akmar/Mama, tp kat sinih they call her as Rena. So majlis ini meraikan bertandangnya Rena ke rumah mertuanya, iaitu keluarga Reza di sana. Di kelilingi ladang kelapa sawit, cuaca cerah dan sekali sekala sepoi angin bertiup. Hujan turun rintik-rintik sewaktu kompang dipalukan, dan kembali panas sebaik sahaja kedua mempelai berjalan beriringan bersama-sama.

Majlis berjalan dengan lancar, dan sesi penggambaran juga tidak terganggu. Pasangan ini mengakui tidak pandai berposing. Well, most of our client selalunya akan berkata begitu sebelum diberikan tips-tips utk berposing secara natural sama ada aksi mereka disedari dirakamkan oleh kamera mahupun tidak

So tadaaaaaaa... inilah hasilnya. So Rena aka Mama & Reza, pasnih bleh posing sakan lagih ye.

Till then, enjoy these photos... Semoga berbahagia selalu dan ceria ye.

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah
PHOTOGRAPHER

Gi Meru Klang


me at work.. huhu

Hari nih job kat Meru. To be exact; kat Kg Bkt Kerayong. Sesat gak kitorg.... pusing2 x jumpa Meru.... jumpa Setia Alam. ehehehe. dah terpegun tgk kawasan kediaman kat situh. ehehe. Then, called up my fren for rescue kat Tesco Setia Alam.

Alhamdulillah, sampai gak ke tempat yg d tuju. Quite nice place with warm people welcoming us. Daku berjejak kasih dgn my junior in UPM dulu... i was in 1st yr degree n she was in matrix. Her is the bride... huhu. Really x sangka, kecik nye dunia nih.. pusing2 kot situh jugak.

Its quite enjoyable to cover this event. Majlis beransur lebih awal. Katanya mlm nih ada Malam Muda Mudi plak, utk meraikan golongan muda mudi dalam keluarga, jirang sekampung dan sahabat handai. Fuyooooo... sounds interesting kan. Entahlah mcm mana majlis tuh agaknya.. ye.

Balik dpd Meru, singgah ke USJ Subang jap, appoinment with another client to discuss bout their upcoming event. Tggu..... :D

Watch out for photo gallery update at http://Ladyct.fotopages.com


test shot by my hb before d actual couple took place

Saturday, November 22, 2008

Yeaayyy Coti Sekolah

Ecah sdg excited menyanyikan lagu U R My Sunshine; spt yg d nyanyikan masa konsert tadikanya tempoh hari

Coti sekolah dah start dah. Like other kids, kitorg pon bagilah Ecah coti gak. Bagi dia rehat, main-main dan makan tido........ before to start balik bertungkus-lumus belajar. Bagi dia coti kejap, walaupun x de ler sampai hujung tahun. So today we went back to KL tinggalkan Ecah bercoti bersama nenek & atuk nye. Excited sunggoh mek kenit tuh sbb nak bercoti & berehat dpd daily rutin; bangun pagi g school etc.. ehehe

"u r my sunshine...."

Bukan main lagi dia bernyanyi sbb excited nak coti lama kat kampung. Shortly after nyanyi2 tuh, dia g bz body tlg kaut rumput kering kat laman. Mcm2 dak kenit nih.


Ecah sdg membz kan diri mengaut rumput kering

Hope that she had a great time holidaying there... Jangan nakal-nakal, anakku.

Saturday, November 15, 2008

Fatin Humaira (Cukur Jambul & Aqiqah | Petaling Jaya)


Kalau sblm nih entry utk baby boy, yg nih plak utk baby girl, so, warna tema; of course lah pink. I simply love it. Decorations by the creative Mama. So sweet kan.

Majlis berjalan lancar, diserikan kaum keluarga, sanak saudara, jiran terdekat, sahabat handai dan kumpulan marhaban. Semoga Fatin Humaira membesar menjadi anak gadis yg manis secantik ibunya, menghormati ibu bapa dan orang-orang disisinya, sihat, cergas dan cerdas, amin.

Pertanyaan berkenaan pakej photography utk majlis sebegini, sila ajukan kepada saya, text/call 017 211 2517.

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah Ghazali
PHOTOGRAPHER

Wednesday, November 12, 2008

Aariz Rayyan (Cukur Jambul & Aqiqah | Shah Alam)



Syukur alhamdulillah, dah selamat. Baby comel nih, adik Arissa; all this while I've been covering Arissa's bday event jer. Insya-Allah, start dpd Aariz's cukur jambul nih, akan bersambung lagi lah assignment utk mrk.

Tiada kata-kata lain yg dpt d lafazkan, jutaan terima kasih kpd Ainal (umi's Aariz & Arissa) and family krn memberikan kepercayaan kepada saya untuk merakamkan detik2 penting dan indah dalam hidup mrk. Thanks zillion, sis.

Utk my dear Aariz, aunty camera.. huhu Arissa called me like that. Aunty doakan Aariz akan membesar menjadi kanak-kanak yg sihat, bijak, peramah, cergas, dan ceria macam Arissa. Nanti kak Cha (nama timangan baru Arissa) akan ajarkan sama ye.

Okay, enjoy these photos, more collection coming up soon.

Note: Kepada yg berminat mendptkan perkhidmatan buaian, cookies, bunga pahar, cup cakes, teddy bear, dekorasi bunga-bungaan, ribbons & satin materials, dan fotografi, seluruh pakej spt yg d lihat d sini, silalah contact saya, 017 211 2517. You can get it all at a very reasonable rate & your satisfaction is assured.

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah
PHOTOGRAPHER

About Me

My photo
I'm a very unexpected person, but yet very hardworking person. I'm an IT person, but yet I'm so in luv with photography & design. Enjoy viewing my page.

Siti Ruzaimah Photography's Fan Box

Followers

Search This Blog

Follow My Twitter

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008 | Distributed by The World's Hardest Game

Back to TOP