Tuesday, September 30, 2008

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2008

gmbr raya kami anak beranak pagi ini... fresh from camera.. :)

Dah raya, syukur alhamdulillah, dpt gak merasa beraya lagi utk kali ini. Mudah-mudahan lebaran kali ini lebih istimewa dpd yg sebelum ini, amin. Kami beraya di Melaka lagi thn nih. Insya-Allah, akan pulang beraya ke KL hari ini d rumah sanak-saudara belah Papa (my FIL) di Keramat dan sewaktu dengan kawasannya.

Selamat Hari Raya!

Monday, September 29, 2008

Nak Raya & Iftar at King's Hotel

Few days dah nak raya dah nak raya. Spt tahun2 terdahulu, xtvt dekat nak raya nih, pasang panjut pelita lah. Untuk menerangi malam hari d hjg Ramadhan dan menyambut Syawal. Me n my in law family had our 1st Iftar together outside; at King's Hotel. Mcm2 ado.. dpd kambing bbq, beef, salmon fillet, sausage, kueh mueh, nasi, lauk pauk, buah-buahan dan desert yg pelbagai ropa. Ramai org yg turut sama menikmati buffet Iftar d sini.. quite nice & cozzy place to hang out lah... My BIL said ada Thai Restaurant akan buka x lama lagi kat situh. 100% Thai nih. cuisine. Must try nih.. ehe.

Kay memandangkan esok hari x berkerja utk org2 yg dah start coti mcm kitorg, maka esok kenalah menyelesaikan apa yg patut sblm tiba hari raya. Maybe shopping skit lagih utk raya.. ahaks.



panjut pelita yg sdg d pasangkan oleh hubby


setiap kali nak raya, mmg begini lah

terasa kemeriahan beraya...

aisyah, per yg d belek pon x tau ler...

getting ready nak g Iftar

Inilah tempatnyeeee

in green is my MIL, n in black is my biras
sengeh jer dak Aisyah nih dpt makan2 camnih

me & my darling princess ler kann.. sapa levey cute.. ahaks

photo taken by hubby..

my lil princess Aisyah n my youngest BIL, Zaini
my MIL & FIL... sweet couple
my BIL glam & his preg-wifey, Nida

last but not least, d loving couple ever.. ehee, me & hubby

Sunday, September 28, 2008

Album Delivery & Polang Beraya

Malam kelmarin, delivering wdding albums n poster photo frame to Maria. Met her at her parents place. Alhamdulillah, selamat dah semuanya. Next project with her coming up soon... ahaks.

Maria & Ayie sdg menatap album2 yg d siapkan. Ada 4 albums kesemuanya. Baaaaanyak kannnn..

Met my Abah at his home just after meeting up with Maria.. Chit chat, bersalaman n bermaafan. Duit raya utk Abah, sudah tentu.. :)

Per lah d menung puteri kesayangan ku inih... ahaha.. panas sgt kot semlm.. tuh yg termenung tuh kot.. atau, dok menung apa lah nak shopping ek.. ehehe

Semlm, seblm pulang ke Melaka, kami ke jln TAR. Bukan nak shopping sgt pon.. cuma membeli belah saat akhir utk ibu & bapa mertua.. slain bbrp barangan utk diri sendiri & anak.. :)

muka tak puas hati.. ahahaha.. sbb nak minum Milo

muka kena skodeng sebab x posa.. ahahaha.. bila org tanya posa dak, dia jwb.. "posa..." eheheh

mak ngan anak, sapa comei... ahahaha.

Kay, esok lusa dah nak raya.... selamat membuat persiapan beraya.......



Thursday, September 25, 2008

Nak Raya Dah


Esok last day kerja, pastuh, Sabtu nak borong apa yg patut memandangkan persiapan utk beraya belom pon buat apa2 d sebabkan kesibukan melanda. Pastuh, next week, coti yeeeeeeaayy

Tuesday, September 23, 2008

Fotokids Gathering (Sana Sini Column | Pa&Ma August 2008)


Ingat lagi tak saya ada sebut tentang big gathering Fotokids di Taman Tasik Titiwangsa? Ha, ini merupakan sisipan berkenaan dengan aktiviti gathering tersebut yang diterbitkan dalam majalah Pa&Ma keluaran bulan Ogos 2008.

Untuk cerita penuh, sila klik di sini

Dalam perancangan, aktiviti Fotokids akan diadakan dari semasa ke semasa. Selain itu, informasi berkaitan juga ada dikongsikan bersama, cthnya tips mengfotografikan detik-detik penting anak-anak, khususnya untuk ibu bapa yang berkongsi perkembangan anak-anak melalui laman Fotopages. Untuk lebih informasi, layari http://fotokids.fotopages.com

Ceriakan Dirimu,
Siti Ruzaimah Ghazali
Co-Madam Organiser
Fotokids Gathering 2008
Taman Tasik Titiwangsa

Friday, September 19, 2008

Iftar @ Iwan's Place

Kitorg adik beradik beriftar beramai-ramai di Rawang last weekend. Punya ler "dekat".... ahahaha.. mcm nak balik kampung kekdahnye... ehehe. Sib baik sampai jugek.. Iftar dengan kenyangnye... sampaikan yg tinggal bersila kat hamparan tuh kitorg adik beradik jer... ipar2 semuanya dah surrender ehehe. Ketam ler, otak2 ler, ayam bakau lagih.. masak lomak, complete ar pembuka selera. ahaks. Lepas berbuka tuh, rehat, solat bergilir2 while Aisyah dok excited nak men bunga api ler kununnye. Aleh2 sebab dah dengar bunga pom pom meletup2 budak2 men mercun kat luar, dia dah cuak x mo kuar umah. Tinggal le shasha men sorg2.. ehe

Dah selesai semuanya, mentapau apa yg fatut.. kitorg pon beransur polang.. jalan jauh beb. ehehe. Gerak kul 9, dekat kul 10 baru sampai umah sendirik. haaaa... mcm nak valik kampung kan... huhu.

Esok, iftar @ wani's place plak. Selamat berpuasa & beribadah di bulan Ramadhan...
apalah agaknya yg d tenung ittuuhhhh
nih mek kenit dorg nih.. tah aper yg d gossip kannnn ahahaha
aisyah yg x jadik nak men bunga api sbb takut kekdahnye.... aleh2 shasha jer men sorg2
dan disertai oleh adik2 & ipar ku inih.... ahahaha
Ija with Rafiq, velajar hokeh menjaga budak.. ahahaha

rafiq ahaha.. pelik tgk Aunty Long dia dok snappy away jer sedari tadih

raziq & rafiq.. haku dah confuse which one is which daaa...

shasha, wangi pas mandi... eheheh

aisyah muka toya baru sampai ahahaha


Sunday, September 14, 2008

Enida & Elyzze (Pirates Bday Party | Bkt Kiara Equin Golf Club)


Salam,

The event took place on 30th Aug, and again, I became the official photog for this well known family, for their beloved princesses bday party; 10th & 11th years old at their fav venue; Bkt Kiara Equin Golf Club. The rest of photos remain as private.

There were lots of games for the kids, sampaikan semuanya dah tak larat... "huh, games again?" ahahaha. The venue, foods all about it are awesome. They had a great event management too, fully organised by the team. Nak details, buzz me, yeah.

Kay, enjoy the photos....

Raikan Chinta,
Siti Ruzaimah Ghazali
PHOTOGRAPHER

Thursday, September 11, 2008

Admie Razeeq (Birthday | Tmn Permata KL)


Ini merupakan kali kedua saya betugas utk bday Admie. Last year was at Mid Valley, this year at their new home; I simply adore the design okeh.... The event took place on 27th August, the day when KL hit by a heavy rain & floaded all over places. Kalau event wedding tuh, orang kata, pengantin suka makan budu kan, kalau bday, x kan ler bday boy suka makan budu laks

Dijadikan cerita, setelah mengharungi banjir, hujan, tarffic jam dan ikut short cut sana sinih, alhamdulillah, sampai juga ke destinasi d tuju. Bday boy pemalu org nya.. while the adik sgt suka bergambau. Gigih juga mendptkan chemistry dgn bday boy, sampailah dia dah x kisah dah aunty photog nih escort jer dia.

Party nih best, food nye, games nye pon best... d friendly happening environment, make me feel like home. My lil Aisyah dah xde kerja, dok belek jer gmbr bday nih... katanya, nanti buat bday dia camtuh ek. sabar jer kann

Tuesday, September 9, 2008

070908-070902=06


Today, I looked back 6 years ago, WOW, it has been a compact wonderful years of me & beloved hubby. We turned 6 on 7th Sept. Yep, its our wedding anniversary. There was no BIG celebration, just that we are so thankful for giving this life to spend to together, and yes, we are meant to be togteher, insya-Allah forever. Syukur alhamdulillah di atas kehidupan ini, tiada lain yang kami perlukan selain kebahagian yang berpanjangan dan keberkatan daripada Yang Maha Esa bagi meneruskan hidup ini. In short, we are HAPPY with what we have now, and never thought that we wud b able to b at where we r standing rite now.

Monday, September 8, 2008

Riz & Nadia (Endless Night Dinner Show | Singgahsana PJ)


Opszzz, This is not a wedding event. This is a dinner show event organized in mid August recentty; the 1st duet performance in show for Riz & Nadia after their heart drop performance in the recent AF reality show weekly concert singing duet Endless Love and has been receiving lots of attention by the public & media since then. Same like what you read in print media, however, they claimed that they were just like brother sister and best friend. Well, you see the photos, you described.

I am so glad to have this opportunity to capture the moment of this two young talented performer. Thanks to the organizer, Actually, larger number of the photo set for this event have been shared at here to be viewed by the fans, media and sponsors of the event. You may also view it there if you wish too.

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah
PHOTOGRAPHER

Thursday, September 4, 2008

Iftar

Dah 5 hari kita berpuasa di bulan Ramadhan yang mulia ini. Anyone dah slim down? huhu... time for diet huh? mari ramai-ramai mendietkan diri... Tahun nih kitorg iftar ala kadar jer. Mcm amik a simple dinner. Cuma kuantiti d kurangkanlah.. Nak try diet ler kunun.. haha. Angan-angan musti ada... I went to Bazaar on 1st day puasa; in Peringgit Melaka. Dah tak excited sgt nak sakan kat bazaar tuh. Kalau dulu, pantang g bazaar.. tah aper jer yg d bwk balik. Aleh2 ciput jer yg d jamahkan.. Entah, x excited sgt la nak membeli belah makanan kat bazaar mcm dedulu.. Skrg nih, berbuka ala kadar... sahur pon mcm tuh gak. Mkn mcm biasa... Alhamdulillah, x de ler terbuang makanan kan.. Beringat pada yang tiada. :)

My Aisyah plak kunun mcm nak posa gak.. Belum sekerat hari dah mintak mcm2.. Pastuh action penat mcm dia plak yg posa.... haha. Best part, time org baca doa berbuka, dia plak yg excited. hehe.

About Me

My photo
I'm a very unexpected person, but yet very hardworking person. I'm an IT person, but yet I'm so in luv with photography & design. Enjoy viewing my page.

Siti Ruzaimah Photography's Fan Box

Followers

Search This Blog

Follow My Twitter

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008 | Distributed by The World's Hardest Game

Back to TOP