Tuesday, October 28, 2008

Bahariah & Hazra (Engagement | Desa Pandan)


This is my youngest sister's engagement day yg berlangsung pd 26th Oct lepas, di rumah our abah. Masih terasa penatnya, dan tido pon belom habis qada' lagih nih.

Majlis berlangsung dgn ringkas dan padat, di persetujui kedua belah pihak. Target date utk majlis perkahwinan wud be early next year. Cincin merisik dan bertunang d sarungkan oleh wakil pihak yg meminang ke jari my sis; Diamond Platinum katernye... x dapek nak nolong

Our abah treat all of us for a dinner at Kg Baru dat night. Kenyang banget sih..

Okay, enjoy the photos. To my sisters; "wey, gambau lain korg tggu print & CD nnt ler wey, nak tido dolu. ngantuk ah"

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah

Monday, October 27, 2008

Ashraf & Fatimatul (Wedding | Sg Buloh)


Salam,

Ini adalah merupakan majlis bertandang buat Fatimatul yg d langsungkan di rumah ibu bapa Ashraf di Sg Buloh. Sungguh meriah, dan cuaca sungguh cerah & berangin. Langit membiru dan awal berkepul-kepul d sana mengindahkan lagi suasana pada hari itu.

Production team drama Renjis tumpang shoot few shots for d drama at this event. So, dptlah tgk camne dorg shoot drama tuh. Dapat gak bertemu muka dengan Elyana, pelakon dan penyanyi muda berbakat ini.

Warna tema majlis kali ini adalah merah. Wahhhh... merah nye mak ngah.... ehehe, kan. Alhamdulillah, sesi fotografi d sepanjang majlis berjalan dengan lancar, dan cuaca panas sampai ke petang... Oh ye, istimewanya kali ini adalah, sesi outdoor d adakan sekitar laman rumah yang luas ituh, termasuklah d kandang kambing d belakang rumah. Tp, x bleh d tayangkan di sini.... utk privasi pengantin.

Kay, more entries coming up soon. Till then, lets celebrate love... Raikannya....!

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah
PHOTOGRAPHER

Sunday, October 19, 2008

Fatimatul & Ashraff (Wedding | Ijok)


Salam,

Dua hari berturut-turut berulang alik KL-Ijok-KL dan KL-Sg Buloh-KL. Perghhhh.... traffic jammed toksah kira lah.... Namun demi menyelesaikan tugas yang diberikan, kami redahkan jua.

Majlis kali ini menyaksikan pasangan mempelai; Fatimatul & Ashraf selamat diijabkabulkan sebagai suami ister yang sah. Bukan kali pertama berada di daerah Kuala Selangor, ini merupakan kali pertama menjejakkan kaki ke Ijok. Quite a nice friendly hometown place. Boleh bikin drama or iklan raya kat sinih. ehehe.

Okay di sini disediakan sebahagian koleksi gambar di sekitar majlis akad nikah & persandingan di keluarga sebelah pihak pengantin perempuan utk tatapan semua.

Utk pertanyaan mengenai perkhidmatan fotografi yang disediakan, jangan malu dan segan, sila hubungi saya di 017 211 2517 ye. Kay, take care.

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah Ghazali
PHOTOGRAPHER

Seharian Sakan

Hari ni hari kedua sakan dok ukur jalan KL-Sg Buloh menghala ke Kuala Selangor-KL menempuh jalan yg sesak dgn kenderaan.

Di majlis perkahwinan hari nih, prod. team drama Renjis yg d tayangkan d Astro sdg menjlnkan rakaman, dgn menggunakan majlis sbg lokasi penggambaran. Here is me & Elyana, the drama main actress


Papanya dok kumpul seft portrait byk2 ehehehe

Papa in action


This is close up of Elyana takeb by hubby.

Aisyah plak mcm dah friendly sgt dgn anak2 saudara pengantin ehhe

After d event, we headedd to a mosque to perform solah. Aisyah x habis2 dok sikat rambut dia.


Friday, October 17, 2008

Him & Her (Engagement | Selangor)


Majlis pertunangan kali ini tidak dapat dipaparkan maklumat lanjut mengenai pasangan yg ditunangkan dan majlis, atas permintaan mereka. Hanya gambar dan maklumat ringkas seperti ini sahaja dapat dikongsikan.

Dalam suasana minggu ke-2 di bulan Syawal dan sambutan Aidilfitri masih meriah di sana sini, pasangan ini juga berpeluang menyambutnya sebagai tunangan orang disaksikan oleh ibu bapa, keluarga terdekat dan teman rapat. Tahniah diucapkan.

Buat si dia yang sedang membaca, semoga berbahagia menghitung hari ke jinjang pelamin kelak. Harapnya dapatlah berkerjasama lagi, insya-Allah. Buat pengunjung page ini, walaupun hanya paparan ringkas utk tatapan, hope you like it too.

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah Ghazali
PHOTOGRAPHER

Friday, October 10, 2008

Nadia & Wan (Wedding | Bandar Tun Razak)




Salam,

Tahniah buat Nadia & Wan di atas majlis akad nikah yg berlangsung dengan lancar nya selepas solat Asar hari nih di Surau Al-Mustaqimah. Hujan lebat yang turun sejurus selepas solat Asar, terhenti seketika sewaktu majlis akad nikah berlangsung. Majlis kenduri dan tahlil untuk arwah datuk Nadia yang pulang ke rahmatullah pada Ogos lalu di adakan di kediaman neneknya. Hujan turun semula dengan lebatnya sejurus sesudah majlis tahlil selamat dilangsungkan. Rezeki, mudah-mudahan..

Majlis resepsi pula berlangsung dengan meriahnya dihadiri oleh teman-teman Nadia & Wan serta sanak saudara & jiran terdekat. Di sepanjang majlis ini, hujan turun dengan lebatnya sebanyak 3 round, rezeki kata orang tua-tua. Walaupun hujan, makin ramai tetamu yang hadir, dan majlis berlangsung dengan lancar.

Disebabkan cuaca yang tidak mengizinkan, sesi outdoor ditukarkan kepada indoor. Namun sempat juga berposing di mini garden Opah Nadia sebelum hujan kali ke-3 turun mencurah-curah, membersihkan laman yang sedang dibersihkan sesudah majlis. Syukur, ada hikmah nya.

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah Ghazali
PHOTOGRAPHER

Tuesday, October 7, 2008

Custom Storyboard Album


Salam, I'm back at work. Will be bz with wedding events this weekend. Okay, here we go. I would like to share another type of custom story board album that every client* would enjoy. Tadaaaa.. I like it... hope you like it too.. Fully design from the very 1st cover page till the last page. You can also share your design idea with me thru out the process. There are 22 fully design pages including the cover & last page. Best kannn..

Buzz me to get more details on package available for your event.

Celebrate Love,
Siti Ruzaimah Ghazali
Photographer

About Me

My photo
I'm a very unexpected person, but yet very hardworking person. I'm an IT person, but yet I'm so in luv with photography & design. Enjoy viewing my page.

Siti Ruzaimah Photography's Fan Box

Followers

Search This Blog

Follow My Twitter

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008 | Distributed by The World's Hardest Game

Back to TOP