Wednesday, March 25, 2009

Newborn Baby Boy - Sepupu Baru Aisyah


Alhamdulillah, my brother in law's wife telah selamat melahirkan seorg baby boy yang sihat, comel & gebus ehehe pd tghri semlm, seberat 3.5 kg. Mom & baby sihat, lahirlah seorg lagi waris keluarga, kali nih made in Melaka lor... huhu

Diberikan nama Adam Muhaimi, our Aisyah dah tak sabar nak jumpa & main2 dgn cousin barunya ini. So now Aisyah dah ada 3 org cousin; on my side, sikembar Rafiq & Raziq yg bakal berusia 1 tahun genap pd hjg mggu nih, dan yg terbaru, on my hubby side, si comel Adam yg baru berusia 1 hari pada hr ni.

Wah... sekuntum mawar d kelilingi kumbang2 yg comel2 belaka ye nampaknya. Semoga anak2 ini membesar dgn sihat, cerdas & cergas..

Monday, March 23, 2009

Siti Sarah Luv Ismail Putra [Resepsi Perkahwinan| Keramat]


Enjoy the pics, Sarah & Ismail photos during wedding reception in Kajang will be up soon.

More photos, click here here

Celebrate Luv,
Siti Ruzaimah Ghazali
PHOTOGRAPHER

Tuesday, March 17, 2009

Siti Sarah Luv Ismail Putra [Nikah | Felda Villa]


Pernikahan yang berlangsung dengan penuh tata tertib ini, dipengerusikan dengan lancarnya di Felda Villa pada 13 Mac baru-baru ini. Di antara Sarah & Ismail kini terpatri sebuah masjid buat mereka berdua meniti kebahagian sebagai suami isteri di alam baru perkahwinan.

Disaksikan oleh kaum keluarga serta teman rapat keluarga mereka, Sarah telah sah menjadi isteri Ismail dengan sekali lafaz sahaja. Di lokasi nan indah, para tetamu di jamukan dengan sajian enak hidangan D'Saji Felda. Bertemankan cahaya lampu yang berkerdipan, menambahkan lagi keindahan suasana lokasi yang berlatarbelakangkan Menara Berkembar Petronas.

Lebih banyak foto akan d kongsikan di sini, termasuklah foto-foto sekitar majlis resepsi dan majlis bertandang ke rumah keluarga Ismail. Nantikannya, dan tidak dilupakan, terima kasih yang tidak terhingga buat keluarga kedua mempelai.

Tahniah & semoga kebahagian berpanjangan, amin. Untuk yang berminat mendapatkan khidmat fotografi, silalah hubungi saya spt maklumat d bawah.

Siti Ruzaimah Ghazali
PHOTOGRAPHER
mobile: 017 211 2517 email: siti_ruzaimah@yahoo.com

Thursday, March 12, 2009

Hani Maisarah (Aqiqah & Cukur Jambul)(Bangi)


Walaupon bukan cucu pertama dalam keluarga, namun majlis ini utk baby Hani Maisarah d sambut dgn sederhana namun meriah. Sepupu-sepupu baby Sarah nih duduk kat London skrg, so d harapkan gambar2 yg terpapar dpt lah mengubati kerinduan Uncle & Aunty baby Sarah yang jauh d perantauan sana.

Suasana meriah & riuh dgn keceriaan sanak-saudara & sahabat yg hadir sama d majlis ini. I'm glad to know them although just for a while. D majlis ini, Sarah berpeluang menukar 3 jenis persalinan, huhu dah macam pengantin seh.. Dress & baju kurng yg sgt cute utk baby Sarah, d bantu oleh fresh flowers petals yg d tabur d bantal 'pelamin' cukur jambul, membuatkan baby Sarah tampak sungguh tenang dan believed me, dia tak meragam pon.. best kan.

And last but not least, we took some outdoor photos at the house's garden. Part paling best tuh.. greenery background, and the family wore white + pinkish attire. So sweet kan..

After all, I hope you enjoy viewing the photos, and new entry will be updated here soon.. Stay tune...

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah
The Photographer

Bahariah Luv Hazra (Wedding | Desa Pandan & Kinrara, KL)



This is my youngest sister's wedding. The last girl in our family to get married. Now, left alone my youngest brother single & available. The event took place at my father's house and the groom's family side event held at his parents place.

Although its tiring of being part of the crew of the event as well as official photog, at least myself & hubby can serve for the couple & capture our family event at the same time. Plus, they doesn't need to think of searching for other team.

The wedding took part on 27th Feb (Nikah), 28th Feb (Reception), and 1st Mar (Bertandang). You can imagine, how struggle we were.

So, its done smoothly, although cuaca tiap-tiap hari hujan; hujan rahmat..

Kay, enjoy some of the photos taken during the 1 day & 2 nights event.

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah
The Photographer

Monday, March 2, 2009

Aisyah Sofea (Aqiqah | Kelana Jaya)













cradle by Cradle 'N' All & flowers by Ainal.. n yeah, photo by ME ;)

d suapkan air zam zam


I worked with my other 2 friends for this event; Ainal for the Flower Decoration, and Emy of Cradle 'n' All for d beautiful cradle and other beautiful items for the event. Thanks to the client; Hazlina (mama's Aisyah Sofea) for choosing all of us.

Day after the event, Hazlina & family fly back to Sarawak; they stayed there. Although all the photos can't be viewed here, I hope you'll be patiently waited for d album while viewing what shown here.

Enjoy viewing the photos. You can contact me to get the whole package for your newborn Aqiqah & Cukur Jambul Event - the decor, the cradle & products, the photography.

Celebrate Luv,
Siti Ruzaimah
PHOTOGRAPHER


About Me

My photo
I'm a very unexpected person, but yet very hardworking person. I'm an IT person, but yet I'm so in luv with photography & design. Enjoy viewing my page.

Siti Ruzaimah Photography's Fan Box

Followers

Search This Blog

Follow My Twitter

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008 | Distributed by The World's Hardest Game

Back to TOP