Friday, May 29, 2009

Custom Raya Card (Soft Launch)

sample Custom Card Raya design

Pada bulan August ini nanti, bulan mulia bulan Ramadhan bakal menjelma kembali. Dan sinonim dengan sambutan utk bulan Ramadhan, begitu juga dengan sambutan bulan Syawal, iaitu Aidil Fitri.

Oleh itu, saya mengambil kesempatan ini utk memberikan peluang kpd semua, tak kiralah, bekas client, bakal client, kawan-kawan lama, kawan-kawan baru, kawan kepada kawan, sanak saudara, semualah.. ye, utk menempah Custom Raya Card daripada saya. Di sini disertakan sample design utk Custom Raya Card tersebut. Actual printed sample, will be uploaded here soon, bersama-sama dengan details utk tempahan.
Stay tune..

Thursday, May 28, 2009

Alana, Hakim & Hazim (Items Ready for Delivery)

Items nih dah ready utk delivery, buat princess Alana Rajmeen di KL & juga, keluarga si kembar Hazim & Hakim di Melaka.

cuba teka, yg mana Alana punya... yg mana twin H punye.. :)


yg nih salah satu brg utk twin H... suka x tgk gmbr nih.. best kan ada adik beradik ramai2


yg nih plak utk princess Alana.. hope mom & daddy nya suka lah nanti..

Dalam saya sdg membuat bbrp persiapan terakhir.. tghri tadih.. terjebak dgn yg nih.. kat bwh nih... eheheh (low photo quality, taken using my PDA)
tadaaaaaa.... huhuhu

haaa... pengsannnnnn.. dis printed photos will travel quite faaaar to meet d person in d photo ehe. dan jugaaaaaaaaaa.. yg inihhhhh
Sogo-never-ending-sales ehehehe..

Setiap kali saya ke sogo jer kan.. mesti sales ehe. setap kali sales jeerr.. mesti saya ke sogo :) Tp bleh kiralah brp kali pon melayan sales kat sinih. Tadih dah usha2 tag baju utk my Aisyah.. 70% off tuhh.. utk Disney Princess n few other branded items. Tp x amik port pon. Sbb Aisyah skrg nih kalau nak beli baju, wajib kena fitting. Otherwise, mesti terlonggar ker.. tersingkat ker. She's just 6 y.o., tp baju2 dia mostly size utk primary school student.. huh.

Kejap masa berlalu. Esok last day skolah before cuti skolah, dan Aisyah dah menghitung jam ehehe.

Wednesday, May 27, 2009

Hakim & Hazim



The kids merupakan cousin pd Madiha & Afiq. Their mom; Diana recommended my service to her sis in law. Actually this session supposed to take place last month. Tapi pd hari sepatutnya, terpaksa ditangguhkan. I'm so glad sbb finally, dpt gak bersuai kenal dgn all d kids. I really enjoyed d session. Same goes with d kids. Cuma, dah hjg2 tuh, memasing dah kepenatan. ehe.. berpeluh2 dorg lari sana sini. Masa nak balik tuh, kakak nak g MP, abg nak ajak g zoo.. adik2 twin lak nak main lagih ehe. Mmg super mom lah ibu mrk; kak Siti. Weekend nih kita jumpa lg ye kak

Last but not least, TQ Diana & Kak Siti for the assignment given. More photos, click here

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah Ghazali
ART PHOTOGRAPHER

Sunday, May 24, 2009

Web Designer @ Work


Beside my normal routine & passion in photography & digital art, I am also really good at this. At the moment, I am attached to this, setup an online space for a friend of mine. She wanted to start a brand new online biz, so I offer her my expertise. I complete this within 1 day. Anyway, the finishing works still in progress. Once it fully ready, I'll make an announcement of it :)

Monday, May 18, 2009

Alana Rajmeen (Cukur Jambul | Selayang)


Majlis kali ini, adalah merupakan majlis cukur jambul meraikan puteri pertama Puan Azan Zakaria & suami setelah dikurniakan 2 org putera sebelum ini. Diberikan nama Alana Rajmeen, ramai sanak saudara sahabat handai yg hadir memeriahkan majlis sambutan ini. Hiasan di sekitar majlis dilakukan sendiri oleh Azan dan keluarga. Paling comel, teddy bear yg dijadikan buah tangan utk para tetamu diikat bersama manisan & gula2. Dan juga, paling cute, teddy toys yg d gantungkan di laman luar rumah spt suasana tadika. Cute...

Majlis disertai kumpulan marhaban yg mengalunkan bacaan ayat suci Al-Quran dan doa. Semoga Alana membesar dgn sihat & cerdas. More photos click: here

Siti Ruzaimah
OFFICIAL PHOTOGRAPHER

Monday, May 11, 2009

Mama Mama Mama

Yep. Mcm tuh lah caranya my Aisyah called me whenever she need immediate & extra attention. Kdg2 dlm tido pon dia ngigau panggey camtuh :) Mcm biasa, tiap2 hari ada jer celoteh dia. Sometimes jenuh nak fikir mcm mana nak explain kan sesuatu supaya dia dpt faham dgn betul.

Kdg2 soalan2 yg d tanyakan membuatkan kita terfikir, x sangka plak dia bleh fikir mcm tuh. Dia x pernah sgt tanya tentang mama saya; nenek dia. Sbb dia tau nenek dia dah pergi kepada Nya. Cuma, kdg kala dia tanya, mama saya dulu sakit apa. Dan dia selalunya akan tanya soalan yg sama dan nakkan explaination yg lebih details dpd yg pernah d berikan pd nya sblm ini.

Soalan terbarunya membuatkan saya rasa terharu.

Aisyah: mama, bleh tak saya nak tanya lagih?

Mama: esok jer lah... tido dulu

Aisyah: ala, mlm nih tak boleh ker mama?

Mama: (sambil mengusap wajah aisyah), nak tanya apa..?

Aisyah: dulu mak mama sakit apa?

Mama: sakit buah pinggang (jwb ku ringkas, x nak dia pening fikir jawapan panjang lebar)

Aisyah: mak mama sakit kencing ker?

Mama: ermmm? (tanya ku kehairanan)

Aisyah: mak mama sakit kencing manis eh..?

Mama: haaa.. a-ah, dah, esok kita sambung lagih

Aisyah: masa mak mama meninggal, mama kecik lagih ke?

Mama: tak.. kenapa?

Aisyah: mama menangis eh..

Mama: a-ah... mestilah, sbb mama, sayanggggg sangat mak mama. nanti, kalau mama dah meninggal, aisyah kenalah sayanggg jugak mama, aisyah kenalah doakan mama, mcm mama doakan mak mama

Aisyah: mcm mama ajar aisyah tuh eh?

Mama: a-ah... dah, tidur, jgn lupa baca doa.

Aisyah: (tadah tangan baca doa), Bismillahirahmanirahim, Ya Allah, Hanya kerana Engkau, aku hidup dan aku mati, amin.

So sweet of her.. Aisyah mmg mudah lembut hati.. just like me & my late mother. Semoga Aisyah membesar sbg anak yg solehah & berbakti pd mamanya ini, papa, & keluarga, amin.

Thursday, May 7, 2009

Shida Luv Saiful [Wedding | Desa Pandan]


Majlis perkahwinan adik seorg sahabat bernama YanT; sahabat yg saya kenali semenjak sekolah rendah dulu. So glad dpt cover majlis ini utk mempelai. Majlis d serikan dgn nyanyian duet karaoke termasuklah pasangan mempelai yg mendendangkan lagu Jangan Pisahkan. Sweeeeet sangat

Majlis diakhiri dgn sesi bergambar dgn sahabat handai serta kaum keluarga terdekat yg hadir. Semoga Shida & Saiful berbahagia senantiasa melayari bahtera rumahtangga.

More photos click here

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah

Nonny Nadirah [Artist Profile]



This is something I alwiz wanted to do other than wedding & kids portraiture. I got this assignment done in within 24 hours upon gotten the confirmation from Nonny's side. She actually gave the rough idea how would the profile wud looks like. Just thru a conversation via YM, I send to the contact person, the 1st draft of the design; which was very plain, based on the layout idea from Nonny, which was done within 15 minutes! Then, I was supposed to take a sleep after the conversation; and were only will meet them during lunch appointment the next day.

Unfortunately, I can't sleep. So what I did was, I woke up, and start to search for materials & idea for the design concept. After bout 2 hours browsing here & there, I finally complete the 2nd draft; which is looks more like 'Nonny' in the mood; the use of colors, textures, & patterns in the design.

The next day, during the lunch meeting, with Nonny and two more important person of hers, we sat down and finalizing info to be added into the profile. It is supposed to look like a DVD booklet; which you could fold it into 4 parts at the front & back each. Within 1 hour, its ready for printing and I was right away send it to the printing expert. Bout 30 minutes later, tadaaaaaa... the printing finally ready.

I'm thankful, Alhamdulillah, Nonny was totally satisfied with it. Her boss & few artiste with the same management also simply love it. In fact, it was said that, some of them took it home for a copy or maybe, another project reference? ehem..

Here, again, I would like to thanks to Nonny & team for the job. I am looking forward to work with you again in the near future.

And yes, anyone whom interested to have this package or recommend it to an artist/model, kindly contact me.

Siti Ruzaimah
Artistic Photographer

About Me

My photo
I'm a very unexpected person, but yet very hardworking person. I'm an IT person, but yet I'm so in luv with photography & design. Enjoy viewing my page.

Siti Ruzaimah Photography's Fan Box

Followers

Search This Blog

Follow My Twitter

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008 | Distributed by The World's Hardest Game

Back to TOP